Karanlıkta Diyalog | Dünya Göz Vakfı

Karanlıkta Diyalog

Dünyagöz Vakfı Stratejik Ortaklığında Gerçekleştirilen “Karanlıkta Diyalog” Farkındalığın Kapısını Aralıyor!

Dünyada 30 ülke ve 135 şehirde 8 milyonu aşkın insana farklı bir deneyim yaşama ve empati kurma imkanı sağlayan “Karanlıkta Diyalog” sergisi İstanbul’da da Gayrettepe Metro İstasyonu’nda Dünyagöz Hastaneler Grubu ve Dünyagöz Vakfı stratejik ortaklığında gerçekleştirilmeye devam ediyor. Katılımcıların bir saat boyunca görme duyularını hiç kullanmadan İstanbul’un günlük yaşamını deneyimlemeleri üzerine kurulu olan sergide görme engelli takım liderleri de katılımcılara rehberlik ediyor. Karanlıkta Diyalog sergisi katılımcılarını iki bin metrekarelik bir alanda hiçbir şey görmeden sahip oldukları diğer duyuları kullanarak görmenin yeni yollarını keşfe çağırıyor. Bir sosyal gelişim projesi olarak 2013 yılında İstanbul’da ziyarete açılan ve insanların farkındalığını artırmayı hedefleyen “Karanlıkta Diyalog” sergisi, 2017 yılına kadar Gayrettepe Metro İstasyonu’nda ziyaretçilerini kabul edecek.