Gönüllü Ol | Dünyagöz Vakfı

Gönüllü Ol

Gönüllü olmak için lütfen bilgilerinizi eksiksiz doldurunuz


Dünyagöz Vakfı olarak sürdürdüğümüz ve sürdüreceğimiz projelerde sizlerin de değerli desteklerine ihtiyacımız var. Yürüdüğümüz bu yolda bizlere eşlik etmek için lütfen bilgilerinizi bizimle paylaşın ve iyilik yolunda bir ışık da siz yakın.



Gönüllü olmak istediğiniz proje
Adınız
Soyadınız
Telefon
E-Mail
 


 


Gönüllülerimizden Bazıları


Hiçbir gün kolay geçmiyor. Üstelik görme engelliler için günler daha da zor geçiyor. Fiziksel engeller yetmiyormuş gibi, bir de günlük hayatta birçok zorlukla karşılaşılıyor. Gören birinin görmeyen birinin karşılaştığı zorlukları anlaması pek mümkün olmasa da imkânsız değil. Anlamak istiyorsanız eğer Gayrettepe Metro çıkışındaki Karanlıkta Diyalog Sergisine gitmenizi tavsiye ederim. 1,5 saate yakın süren, insanın sınırlarını zorlayan, zaman zaman dehşete kapıldığı ama sonunda müthiş bir farkındalık ve şükürle mekândan ayrıldığı mucizevi bir etki bırakan tecrübeyi tatması gerekiyor. Sergi çıkışında Dünyagöz Vakfı’ndan bir arkadaş karşıladı beni ve Konuşan Kitaplar projesini ilk kez o zaman duydum ve çok heyecanlandım. Vakıf sorumlusu Hasan Algür’le tanışmam, bana GETEM’i anlatması, ses kaydı bırakmam hızlı ve keyifli bir süreçti. Sesimin uygun bulunduğunu anlatan maili aldığımda nasıl sevindiğimi anlatamam. Karanlıkta Diyalog Sergisini gezerken “Ben ne yapabilirim ki?” diye düşündüğümü hatırlıyorum da…  Herkes bir şeyler yapabilir. İyiliğin sesini açın. Dünyagöz Vakfı’na ya da GETEM’e ulaşın, ses kaydı bırakın ve kabulünüzün ardından keyifle kitap okuyun. Kabul edilmezse ses kaydınız üzülmeyin sakın; muhakkak yararlı olacağınız bir Sivil Toplum Kuruluşu vardır. Araştırın ve dâhil olun. Artık iyilik avaz avaz bağırsın.

Sevgiyle…

Ocak 2015’ten beri bu projede yer almaktan, gönüllü olmaktan mutluluk duyuyorum. Severek yaptığım seslendirmenin içindeki bilgileri öğrenmemi ve ihtiyacı olduğunu hissettiğim insanlara bu yolla yardım etmemi sağlayan tüm aracı kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerim az kalır.

Seslendirdiğim Kitap: 25 Temel YGS Matematik Denemeleri

GETEM ve Boğaziçi Üniversitesi’nin işbirliği ile başlattığı ‘Konuşan Kitaplar’ projesinde yer almaktan gurur duyduğumu belirterek başlamak istiyorum. ‘Karanlıkta Diyalog’ sergisinin farkındalık yarattığını, unuttuğumuz görme engelli vatandaşlarımızı bize tekrar hatırlattığını ve sosyal sorumluluk almamıza ön ayak olduğunu belirtmek istiyorum. Ben bu sergi sayesinde projenin farkına vardım ve görme engelli vatandaşlarımız için bir şeyler yapmak istedim.

     Hayat telaşında kendimizi kaybediyoruz. Sahip olduklarımızla değil olmak istediklerimizle ilgileniyoruz. Kaç insan görebildiği için çok şanslı olduğunun farkındadır ve bu değeri biliyordur? Durup uzaktan bir kere baksak değerlerimizi anlarız diye düşünüyorum. Haftada okuduğum iki saat kitapla ben hayatı durduruyorum. İşten, okuldan, sınavlardan ve beni yoran her şeyden iki saat kopup ses kaydı yaparken huzur doluyorum. Bunu acaba kaç kişi dinleyecek, gülümseyip heyecanlanacak mı, sıkıntılarından o an kurtulup bu kitap ona iyi gelecek mi, en önemlisi benim yaptığım bu şey ben bilmeden ona iyi hissettirecek mi diye düşünmemek elde değil. Görme engelli vatandaşlarımız kabartmalı harflerle, gören vatandaşlarımız kadar hızlı okuyamazlar. Sizin ses verdiğiniz yazılar, onların gözü olacaktır. Onları hatırlayın ve gözlerine ses verin.

“Karanlıkta Diyalog” u ziyaret ettim ve bu sayede “Konuşan Kitaplar” projesi ile tanışmış oldum. Gönüllü projeler hep istekli olduğum ama zaman ayıramadığım bir konuydu, bu fırsatla ben de artık bir gönüllüyüm.

 “Konuşan Kitaplar” bence çok güzel düşünülmüş ve çok başarı ile yürütülen bir proje. Bu güzel projede küçük de olsa katkıda bulunuyor olmaktan çok çok mutluyum. Emek veren herkese gönülden teşekkürler.

Konuşan Kitaplar projesini ilk duyduğumda bu projenin kesinlikle benim için olduğunu düşündüm. Bu projede insanın kendisini işe yarıyor hissetmesinin, birilerine faydalı olduğunu düşünmesinin, insanlara seslerle dış dünyayı tanıtabiliyor olmasının tarifi yok.Bu projeyi başlatan Dünyagöz Vakfı’ na özellikle teşekkür ediyorum.

“Karanlıkta Diyalog” etkinliğine katıldığımda bu projeden haberdar oldum. En azından birileri için faydalı bir icraatım olur arzusuyla “ Konuşan Kitaplar” projesi için bir kitap okudum. İnşallah devam da edeceğim. Herkesin yapabileceği bir şey mutlaka var, ama küçük ama büyük. Benimkisi küçük bir adımdı ama bana kattığı mutluluk çok büyük. Vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.

NASIL GÖNÜLLÜ OLURUM?

GETEM projemize gönüllü destek vermek isteyen adayların öncelikle Dünyagöz Hastanesi Etiler veya Ataköy şubesine gelerek ses kayıt stüdyosunda ses kaydı yapmaları gerekmektedir. Yapılan test kayıtları GETEM ile paylaşılarak sesinizin sesli okumaya uygun olup olmadığı kontrol edilecektir.

Sesli kitap okumaya uygun bulunan adaylarla okunması talep edilen kitap listesi ve ses kayıt odasının takvimi paylaşılacaktır. Her aday listeden okumak istediği kitabı, hangi gün/saat kitap okumak istediğini seçerek tarafımızı bilgilendirecek ve kitabı temin edecektir. Kitapların adaylar tarafından temin edilmesinden önce tarafımızın bilgilendirilmesi, olası karışıklıkların yaşanmamasına sebep olacaktır.

Kitabını temin eden gönüllülerimiz, bildirmiş oldukları gün ve saatte kitap okuma odamıza gelerek kitaplarını seslendirebilirler. Bu konuda gerekli teknik destek tarafımızdan sağlanacaktır. Gönüllülerimizin, seçmiş oldukları kitapları azami 90 gün içerisinde bitirmeleri gerekmektedir. Bu nedenle haftanın 2 yada 3 günü ses kayıt odasına gelerek yaklaşık 1 saat okuma yapmaları kendilerinden beklenmektedir.