Dünyagöz Vakfı’ndan 33. Çocuk Şenliğine Destek | Dünya Göz Vakfı

Dünyagöz Vakfı’ndan 33. Çocuk Şenliğine Destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında bu sene 33. kez gerçekleştirilecek Çocuk Şenliği 18 Nisan Salı günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ nde  “Pollyanna” Müzikali ile başladı. Müzikale  Dünyagöz Vakfı’ nın desteğiyle İstanbul’daki görme engelli okullarında okuyan öğrenciler katıldı.

2011 yılından bu yana hayata geçirdiği özel projeler ile “Göze” ve “Görmeye” verilen değeri yükselten Dünyagöz Vakfı, 33. Çocuk Şenliği kapsamında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gösterimi yapılan ‘Pollyanna’ müzikaline görme engelli çocukların katılımını sağlayarak destek oldu.  İBB Şehir Tiyatroları tarafından gerçekleştirilen etkinlikte müzikal sesli betimleme yöntemiyle sunuldu. Dünyagöz Vakfı’nın davetiyle katılım gösteren görme engelli öğrenciler, Sesli Betimleme Derneği tarafından seslendirilen müzikali özel kulaklıkları sayesinde takip etme olanağını yakaladı.

Etkinliğin bir parçası olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Dünyagöz Vakfı Genel Müdürü Ceren Teoman “Görme engelli çocuklarımızın, engel tanımadan sanatsal ve kültürel etkinliklere katılımına katkıda bulunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumda farkındalık yaratarak bu uygulamaların tüm kurumlarca sürdürülebilir olmasını sağlamak istiyoruz. Dünyagöz Vakfı olarak, gelecek dönemlerde görme engelli öğrencilerin bilgiye erişimlerinde kolaylık sağlayacak ve onları başkalarından bağımsız yaşamaları yolunda destekleyecek projelere devam edeceklerini” belirtti.

pollyanna-muzikali